Quant a

Com funciona el Club?

Cada últim dimecres de mes ens reunim a la Biblioteca, a les 19’00h de la tarda, per comentar la nostra lectura mensual. Les lectures les triem entre tots els membres del Club, a partir de les propostes de la Biblioteca, i la Biblioteca també és l’encarregada d’aconseguir un exemplar del llibre triat per a cada lector.

drets_lector
Drets del lector, del llibre Com una novel·la de Daniel Pennac

La participació al nostre Club és lliure i oberta a tothom. La nostra principal intenció és passar una bona estona mentre parlem sobre les nostres lectures. Això vol dir que, com que d’obligacions ja en tenim massa al nostre dia a dia, no volem que el Club de Lectura es converteixi en una més i…

  1. Tot i que ens agradaria que a cada sessió poguéssim coincidir tots els membres del Club de Lectura, no passa res si algun dia no es pot.
  2. Tampoc és obligatori llegir tots els llibres fins al final. Respectem el dret de cada lector a abandonar la lectura en qualsevol moment i això no fa que no pugui participar a les sessions del Club, perquè considerem que tant enriquidors són els comentaris positius dels llibres que llegim, com els negatius.

A més de les nostres reunions mensuals, també col·laborem amb Constantí Ràdio (97.9FM) i cada dijous, a les 21’00h del vespre, podeu escoltar el resum de les nostres impressions sobre l’últim llibre llegit al Club. També us podeu descarregar tots els nostres programes a aquest enllaç.

La nostra petita història

El Club de Lectura de Constantí va néixer l’abril del 2006 gràcies a la proposta d’una de les nostres lectores, l’Anna, i a una primera experiència a un programa del Canal 33, “De llibres”, presentat pel Vicenç Villatoro.

Al “De llibres”, cada setmana es realitzava una tertúlia al voltant d’un llibre. L’eix central del programa era aquesta tertúlia entre el presentador i dos convidats més (un d’ells acostumava a ser el mateix autor, l’editor, el traductor, etc.) i, al final del programa, el públic assistent, que sempre era un Club de Lectura d’alguna biblioteca pública, participava amb algunes preguntes als tertulians. Ara que ha passat un temps, crec que podem confessar que el nostre Club de Lectura va fer una mica de trampa… El Club com a tal encara no existia quan vam assistir al programa i va ser aquesta primera experiència la que va posar en contacte uns quants lectors amb ganes de continuar quedant per comentar lectures. Ep!! Però no us penseu que vam anar a la “tele” només per anar-hi, sí que vam fer un petit grup de lectura (amb gent que ens acompanya a les sessions des d’aquell moment: la mateixa Anna, la Carme, la Pilar, el Sebastià…) i vam llegir el llibre que es comentava en aquell programa (El Salvatge dels Pirineus, de Pep Coll) per a fer les nostres preguntes.

Així que, gràcies Anna i gràcies a tot l’equip del “De llibres” per donar-nos aquesta empenta per a la creació del nostre Club! I gràcies també a tota la resta de lectores (som majoria!) i lectors que han permès la continuïtat del Club! A veure si us els puc presentar un a un ben aviat…

3 comentaris

    1. Gràcies Carles!! Pots aportar els teus comentaris a les nostres lectures quan vulguis, segur que ens descobreixes coses noves :p

      M'agrada

Deixa un comentari