Sobre llibres digitals i editorials

Sé que us dec una entrada sobre l’última sessió del Club, amb La Trobada d’Anne Enright com a protagonista, però, per si s’allarga la cosa una mica (esperem que no massa :p) us deixo un reportatge molt interessant que vaig enganxar l’altre dia per casualitat a la tele.

És del Valor afegit de dimecres passat i ens parla de les diferències d’implantació del format digital en els llibres als Estats Units (un de cada quatre llibres), Europa (només un 5 per cent) i Espanya (encara menys). A banda d’això, i allò que personalment he trobat més interessant, planteja també la situació actual del món editorial amb “una concentració d’empreses i segells que genera autèntics gegants” al costat de petites editorials, amb projectes editorials molt atractius però amb la dificultat d’haver de competir amb aquests “gegants”.

Des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya fa un parell d’anys que s’ha iniciat el “Projecte 10×10”, que consisteix en l’organització de trobades d’editors i bibliotecaris. Això ens està permetent conèixer de primera mà la feina que fan moltes d’aquestes petites editorials a les quals, per raons evidents, costa més conèixer. I us asseguro que val mooolt la pena seguir les novetats i publicacions de moltes d’elles, amb línies editorials molt sòlides i treballades i amb uns criteris molt acurats de selecció de les obres que publiquen.

Per si voleu fer una ullada, us deixo algunes de les que ens han presentat i que m’han semblant més interessants (potser podríem programar alguns dels seus llibres per a les lectures del 2014? :p). Aviso que es tracta d’una tria totalment subjectiva (segur que em deixo moltes editorials tant o més interessants que aquestes) i que esmento només editorials que publiquen novel·la. Aquí van, doncs, uns quants noms i enllaços: Libros del Asteroide (d’aquesta editorial ja hem llegit al Club, i amb molt d’èxit, Quatre germanes), Raig Verd Editorial, Edicions del Periscopi o Club Editor, la directora del qual podeu veure i escoltar al reportatge que us comento.

Espero que us agradi el reportatge. Ja direu què us ha semblat… :p

ValorAfegit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s