I ara què? Llegim Espriu?

2013_05Mai_Espriu

Durant les dues últimes setmanes heu pogut visitar a la biblioteca l’exposició creada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Servei de Biblioteques amb motiu dels 100 anys del naixement de Salvador Espriu: Espriu. Forma guardada.

Els seus poemes són els protagonistes de la instal·lació i s’organitzen en dos temes cabdals de la seva obra: ceguesa i silenci. L’exposició pren forma a partir d’una columna amb dues calaixeres que el visitant pot anar obrint per a trobar poemes, textos i imatges relacionats amb aquests dos temes.

El fet d’obrir i tancar calaixos et remet a l’armari rober on, segons ens explica l’exposició, Espriu tenia el seus atuells personals i també un fitxer on guardava citacions, pensaments o versos dels llibres que, a mesura que els havia llegit, anava donant o regalant. Si sou curiosos, podeu consultar aquest fitxer que actualment es troba digitalitzat a la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida. A veure si trobeu la famosa poesia d’un altre escriptor català que aplega en un mateix poema la ceguesa i el silenci… :p

 

Així doncs, en paraules dels comissaris de l’exposició, Jordi Cerdà i Víctor Martinez-Gil, “us convidem a obrir els calaixos. A través de la polidesa del vidre, de les fitxes i de les imatges, feu camí pels versos d’Espriu”.

I… ara què? Comencem a llegir alguna cosa de Salvador Espriu? Què us atreu més? Prosa o poesia? I… algú té alguna proposta concreta?

Vinga!! Un munt de preguntes que esperen les seves respostes. Qui s’atreveix? :p

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s